Bune Practici

Școala Informală de IT

Școala Informală de IT (The Informal School of IT) și-a deschis porțile în 2013 cu scopul de a crea o punte de legătură între sistemul de învățământ și piața de muncă din România. Intrând pe o nișă destul de liberă până în acel moment, anume educația continuă în domeniul IT, aceasta a contribuit la mărirea șanselor de angajare a celor peste șapte mii de absolvenți care i-au urmat cursurile. Din Cluj, Școala Informală de IT s-a extins în alte șase mari centre urbane din România și unul în Republica Moldova.

Cursurile Școlii Informale de IT au fost urmate de mai mult de 7000 de persoane dornice să își îmbunătățească rapid competențele digitale cerute de piața de muncă. Oferta include, pe lângă cursuri, activități de mentorat și un program de lucru flexibil. Programul este flexibil și deschis oricui. Pornind de la cursuri de inițiere, oferta Școlii Informale de IT include testare software și test automation, programare front-end (e.g. Java sau PHP Web Development), programare back-end (e.g. Python, .NET, ABAP), dar și cursuri de programare pentru sisteme integrate sau baze de date (SQL). Folositoare pentru cei ce urmăresc diversificarea experienței profesionale pot fi cursurile de pregătire pentru angajare (job hunting), UX Design sau Business Analysis.

În 2013, anul lansării, Școala informală de IT a devenit pionier în educația non-formală pe segmentul IT din România și un deschizător de drumuri. Din acel moment, transformă „prea târziu” în „prima oară” în viețile celor care îi devin cursanți. Să inspire, să motiveze și să mentoreze următoarea generație de specialiști IT este misiunea Școlii informale de IT de peste 10 ani.

Școala informală de IT ține cont de realitatea de pe piața muncii prin experiența mentorilor practicien în IT pe care îi angajează. Îndrumarea la fiecare pas este garantat, iar feedback-ul este luat în considerare și extrem de folositor pentru redimensionarea cursurilor după cerințele clienților. Partea cea mai importantă este abordarea practică a cursurilor, axată pe workshop-uri și exerciții. Școala informală de IT oferă un orar convenabil, desfășurat în afarac orelor standard de job și în weekend. De asemenea, se oferă posibilitatea de a învăța din orce locație, onlie, mobilitatea fiind un element central al acestei abordări metodice.

Școala Informală de IT dorește să facă parte din procesul de schimbare al paradigmei educaționale din România. În anul 2013, industria IT a oferit contextul potrivit pentru a pune bazele unei școli informale, cu o altă abordare decât cea tradiționale în ceea ce privește procesul relațional dintre mentori și cursanți. Școala informală de IT se orientează spre cei care muncesc într-un cadru nepotrivit abilităților lor și prin urmare se risipesc. Platforma IT oferită este dinamică, mentoratul constând și în ajutor în ceea ce privește alegerea unui curs potrivit pentru abilitățile fiecărui client. Unul dintre cursurile favorite este programarea front-end, ceea ce presupune contruirea unui sit sau a unei aplicații web. Pe lângă acesta, cursul de programare back-end, (.Net, Java, Python, ABAP) și cel de testare software (manuală și automată) ajută ca absolvenții să nu rateze o angajare de la primele interviuri. Alte variante de cursuri sunt Bazele de date, Marketing Digital & SEO, dar și unul care contribuie foarte mult la procesul de digitalizare general din România, anume Programare pentru copii și adolescenți.

Distribuie
Informații Bune Practici
Când începe​

01/01/2013T00:00:00
Când se termină

01/05/2023T00:00:00
Zonă Georgrafică​

România

Cele mai noi Bune Practici