Bune Practici

SELFIE PTK

„Setul de instrumente pentru asistentul de inovare pedagogică SELFIE” sau, pur și simplu, setul de instrumente „SELFIE PTK” este un pachet cuprinzător conceput ca parte a proiectului european SHERPA pentru a ajuta școlile să înțeleagă mai bine nevoile lor în materie de competențe digitale care decurg din reflecția lor prin intermediul instrumentului SELFIE și, pe această bază, să își dezvolte propriul plan de acțiune inovator din punct de vedere digital, care să răspundă nevoilor identificate.
Școlile utilizează instrumente precum SELFIE pentru a avea o imagine mai clară a opiniei membrilor comunității de învățare cu privire la educația digitală în școală, și anume măsura în care părțile interesate consideră că tehnologiile digitale sunt integrate în contextul educațional al școlii și modul în care aceștia simt propria capacitate și capacitate de a contribui. SELFIE colectează rezultatele acestui proces de reflecție într-un raport SELFIE, o sursă foarte bogată de informații pentru fiecare școală. Cu toate acestea, interpretarea datelor pentru a crea o înțelegere mai clară a nevoilor și priorităților în materie de educație digitală ale școlii, precum și cartografierea ulterioară a unui plan de acțiune detaliat bazat pe acest concept nu reprezintă un proces ușor. Acesta este motivul pentru care a fost creat setul de instrumente SELFIE PTK.
Rolul setului de instrumente SELFIE PTK este de a ajuta școlile să interpreteze rezultatele SELFIE, să își definească prioritățile în materie de educație digitală, să elaboreze un plan de acțiune bazat pe SELFIE axat pe prioritățile stabilite de școală, să pună în aplicare planul de acțiune și să evalueze procesul și rezultatele. Acest proces va ajuta școala să utilizeze mai bine tehnologiile digitale pentru predare și învățare și va contribui la dezvoltarea competențelor digitale în întreaga comunitate de învățare a școlii.
Într-un context mai larg, setul de instrumente SELFIE PTK urmărește să încurajeze schimbul de know-how și de experiență în educația digitală, între diferite școli, dar și între comunitățile educaționale. În plus, acesta este un instrument practic pentru autoritățile și părțile interesate din domeniul educației (la nivel local, regional, național și european), care poate contribui la eforturile lor de a pune în aplicare pe scară mai largă politicile de educație digitală în școli.
Setul de instrumente SELFIE PTK a fost creat de Institutul Pedagogical din Cipru (PKI) șiInstitutul italian de tehnologie educațională al Consiliului Național de Cercetare (CNR-ITD), ca parte a proiectului european SHERPA – SELFIE HELPER OF Pedagogical Innovation Assistent.
Setul de instrumente SELFIE PTK este disponibil în șase limbi (engleză, greacă, estonă, italiană, finlandeză și portugheză) și poate fi utilizat online sau printr-o serie de documente disponibile, atât pe suport de hârtie, cât și în format electronic, pe platforma SELFIE PTK.

Distribuie
Informații Bune Practici
Când începe​

31/12/2019T23:00:00
Când se termină

29/06/2022T22:00:00
Zonă Georgrafică​

Cyprus
Categorie
Grup țintă

Cele mai noi Bune Practici