Bune Practici

Skillsfactory – Belgia

Context

Inițiativa belgiană privind fabricile de competențe este un program sprijinit de guvern care vizează îmbunătățirea calificării forței de muncă din țară. Programul a fost lansat în 2019 cu scopul de a oferi persoanelor competențele necesare pentru a reuși pe o piață a forței de muncă în schimbare. Punând accentul pe competențele digitale și pe aplicarea tehnologiei, Fabrica de competențe a devenit rapid unul dintre cele mai importante programe pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă și pentru angajați.

Fabrica de competențe oferă o gamă largă de cursuri de formare, de la competențe digitale de bază la subiecte avansate, cum ar fi analiza datelor și inteligența artificială. Aceste cursuri sunt concepute pentru a fi accesibile persoanelor de toate vârstele și toate nivelurile de calificare și sunt oferite într-o varietate de formate, inclusiv prin învățare online, față în față și mixtă. În plus, programul oferă sprijin persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă sub forma unor servicii de orientare profesională, de mentorat și de plasare a forței de muncă.

Aflați mai multe despre program

O caracteristică esențială a Fabricii de competențe este colaborarea sa cu partenerii din industrie. Programul colaborează îndeaproape cu întreprinderi de vârf din diverse sectoare pentru a se asigura că competențele și cunoștințele predate sunt relevante și actualizate. Această colaborare strânsă asigură, de asemenea, faptul că absolvenții programului au acces la oportunități de angajare și își pot aplica competențele nou dobândite la locul de muncă.

Un alt aspect important al Fabricii de competențe este accentul pus pe inovare. Programul este conceput pentru a fi flexibil și adaptabil, evoluând în permanență pentru a ține pasul cu cele mai recente progrese tehnologice și cu tendințele din industrie.

De ce este o bună practică?

Programul este conceput pentru a fi flexibil și adaptabil, evoluând în permanență pentru a ține pasul cu cele mai recente progrese tehnologice și cu tendințele din industrie. Aceasta înseamnă că cei care participă la program se vor afla întotdeauna în avangarda tehnologiei și vor fi bine pregătiți pentru viitoarea piață a forței de muncă.

Fabrica de competențe a avut deja un impact semnificativ asupra forței de muncă belgiene, mii de persoane participând la program. Feedbackul primit de la participanți a fost extrem de pozitiv, mulți declarând că au dobândit competențe valoroase care i-au ajutat în carieră. În plus, angajatorii au indicat că angajații care au participat la program sunt mai productivi și aduc un nou nivel de expertiză la locul de muncă.

În concluzie, inițiativa Belgian Skills Factory este un program de pionierat care contribuie la îmbunătățirea competențelor forței de muncă din țară. Punând accentul pe competențele digitale, pe colaborarea cu partenerii din industrie și pe angajamentul față de inovare, Fabrica competențelor asigură faptul că persoanele sunt bine pregătite pentru viitoarea piață a forței de muncă. Dacă sunteți în căutarea unui loc de muncă sau un angajat care dorește să vă perfecționeze competențele, programul „Skills Factory” merită luat în considerare.

Distribuie
Informații Bune Practici
Când începe​

05/12/2023T00:00:00
Când se termină

05/12/2024T00:00:00
Zonă Georgrafică​

Belgium
Categorie
Grup țintă

Cele mai noi Bune Practici