Bune Practici

Taberele de competențe digitale din Malta

Tabăra de competențe digitale din Malta este o oportunitate anuală de formare pentru calificare, perfecționare și recalificare organizată de Coaliția națională malteză, Fundația eSkills Malta, care a început în 2019, cu primele două tabere Bootcamp: Tabăra de coduri de vară și tabăra „Women in ICT Bootcamp” (Femeile în tabăra de coduri de vară și femeile din tabăra TIC).

Pentru prima ediție din 2019, inițiativa s-a axat pe sectorul educației, adresându-se elevilor, profesorilor și fetelor. În 2020, tabăra de vară a fost deschisă pentru a include un public mai larg, implicând, de asemenea, mai mulți formatori, sesiuni și participanți. Extinderea taberei de vară a continuat în următorii doi ani. În timpul pandemiei de COVID-19, toate sesiunile au continuat virtual și de la distanță. Pentru 2021 și 2022, datorită unei creșteri a finanțării de către Coaliția națională, activitățile au fost organizate pe parcursul întregului an, extinzând și mai mult publicul și zonele și, ca urmare a acestei extinderi, denumirea inițiativei s-a schimbat în tabăra anuală digitală. Inițiativa a continuat să se extindă de-a lungul anilor pentru a include activități suplimentare care vizează lucrătorii, cetățenii în general și specialiștii TIC (angajați și lideri de echipă și de întreprinderi, tineri, adulți și persoane în vârstă, stagiari și practicieni care lucrează etc.). Temele inițiale ale formării au fost mai generale, în timp ce, odată cu evoluția sa, inițiativa a început să se concentreze mai mult pe cerințele naționale. În 2019, subiectele au inclus competențe de bază și avansate legate de codificare, precum și competențe digitale pentru educație și ocuparea forței de muncă. În 2022, inițiativa a inclus 10 teme și s-a axat mai mult pe subiecte legate de deceniul digital.

Calitatea inițiativei este asigurată prin revizuirea conținutului cursului, al formării sau al evenimentului. În plus, furnizorii de formare trebuie să ajungă la un număr minim de participanți la cursuri, sesiuni de formare și evenimente, iar participanții trebuie să participe la 80 % din cursurile conexe.

În ceea ce privește rezultatele și impactul, în 2022, tabăra digitală a implicat 16 de furnizori de formare, care au organizat șaizeci de cursuri, sesiuni de formare și evenimente, la care au participat peste 320 de participanți. De-a lungul anilor, tabăra digitală a implicat peste 48 de furnizori de formare și a organizat peste 136 de cursuri și sesiuni de formare, la care au participat peste 960 de participanți. Merită menționat un curs dedicat în mod specific profesorilor în timpul pandemiei, la care au participat peste 5,000 de participanți. Tabăra digitală a influențat, de asemenea, creșterea poziției Maltei în clasamentul Indicelui economiei și societății digitale (DESI).

Sustenabilitatea inițiativei a crescut de-a lungul anilor în care au început să apară beneficii, iar accentul s-a mutat pe abordarea cerințelor și nevoilor specifice de perfecționare și recalificare, la nivel național și european. Impactul a fost recunoscut de membrii coaliției naționale, de guvern și de părțile interesate și a condus la creșterea finanțării.

Distribuie
Informații Bune Practici
Când începe​

31/12/2018T23:00:00
Când se termină

31/12/2018T23:01:00
Zonă Georgrafică​

Malta
Categorie
Grup țintă

Cele mai noi Bune Practici