Bune Practici

ubbu – Portugalia

ubbu este o platformă educațională concepută pentru a preda programarea copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, prin lecții bazate pe joc. Fiecare lecție se bazează pe unul dintre obiectivele de dezvoltare durabilă ale ONU. Misiunea lor este cu ajutorul tehnologiei pentru a le permite copiilor să rezolve problemele de mâine. ubbu ajută profesorii să dispună de instrumentele necesare pentru a inspira mințile tinerilor, chiar dacă nu au cunoștințe anterioare în domeniul științelor informatice. De asemenea, oferă o formare cuprinzătoare, care le permite profesorilor să predea programarea și să ghideze elevii în călătoria lor.

Descoperiți ubbu

Proiectul ubbu „Învață la cod” urmărește să răspundă problemelor sociale legate de excluziunea digitală, eșecul, abandonul școlar și șomajul în rândul tinerilor, prin formarea profesorilor și predarea informaticii și programarea în 4 în școlile publice din clasa 1 și 2 de învățământ de bază din regiune.

Proiectul se axează apoi pe noi metode de învățare, prin formarea cadrelor didactice și punerea la dispoziție a conținutului pentru programarea predării, atacând cauzele nemulțumirii față de eșecul școlar și școlar. De asemenea, promovează alfabetizarea digitală, astfel încât elevii să dezvolte competențe esențiale pentru piața muncii, cum ar fi raționamentul logic și competențele de soluționare a problemelor.

Feedbackul din partea cadrelor didactice a fost extrem de pozitiv. Ei au fost martorii unei creșteri remarcabile a cunoștințelor și a entuziasmului elevilor lor pentru învățare. Elevii se implică activ în platformă, abordând provocările în materie de programare cu nerăbdare și hotărâre.

Mai mult decât mediul academic

Prin intermediul platformei noastre, copiii devin creatori, dezvoltând capacități de soluționare a problemelor și valorificând potențialul lor creativ. În conformitate cu ODD, ubbu cultivă un sentiment de responsabilitate globală și le permite copiilor să aibă un impact pozitiv asupra lumii.

Pe lângă conceptele direct legate de programare, cursurile includ teme din domeniile STIAM (știință, tehnologie, inginerie, arte și matematică).

Studenții asociați proiectului ubbu vor fi mai bine pregătiți pentru viitor. Deși, din punct de vedere profesional, este posibil ca aceștia să nu înceapă o carieră în domeniul programării sau al STIAM, elementele de bază ale programării, precum și competențele pe care le dezvoltă în cadrul acestor cursuri îi vor ajuta să înțeleagă și să fie mai confortabili să facă față progreselor tehnologice pe care le vom urmări în continuare în acest secol.

Cine sunt beneficiarii inițiativei?

Beneficiarii sunt educatori dinșcolile publice din cel de-al 1-lea ciclu de învățământ de bază &D2 din Portugalia, familiile acestora și profesorii lor50 % dintre cursanți sunt fete. Planul de punere în aplicare are în vedere următoarele etape principale:

  • Dezvoltarea și disponibilitatea platformei și a conținutului legat de predarea programării și promovarea alfabetizării digitale
  • Lansarea proiectului și înscrierea în proiect a școlilor &Profesorii în cadrul proiectului
  • Formarea corpului didactic
  • Diseminarea proiectului &Rezultatul

De ce este aceasta o bună practică?

Inițiativa a fost lansată cu succes în peste 20 de țări, numărând peste 600 de școli și peste 100000 de utilizatori. Odată cu modificările aduse platformei noastre, de la începutul proiectului, acesta a fost transformat într-o soluție mai scalabilă și reproductibilă. Reproductibilitatea prin parteneriate cu diferite întreprinderi/asociații/guverne pentru a testa diferite modele de monetizare, precum și pentru a face produsul accesibil persoanelor private prin intermediul unui abonament. Acest lucru face ca proiectul să fie mai sustenabil prin această finanțare.

În lumea de astăzi aflată în continuă schimbare, este esențial să se pregătească copiii pentru un viitor în care tehnologia va juca un rol crucial. scopul lor este de a transforma relația copiilor cu tehnologia. Prin transferarea rolului lor de la simpli utilizatori la creatori, ubbu le permite să modeleze un viitor mai bun. Prin programare, copiii dezvoltă gândirea critică și competențe de soluționare a problemelor, valorificând în același timp creativitatea și imaginația lor.

ubbu a construit o soluție inovatoare bazată pe 4 principii-cheie:

  • Tehnologie pentru bine. Fiecare lecție bazată pe joc are unul dintre obiectivele de dezvoltare durabilă (ODD). În prezent, utilizatorii au interacționat cu 30M + dintre aceste activități.
  • ubbu combină platforma cu programa noastră. Spre deosebire de alte platforme, ubbu învață cum să utilizeze platforma în același loc.
  • Autonomie. Nimeni nu are nevoie de experiență anterioară pentru a preda sau a utiliza platforma.
  • Dublă conectare. 2 de copii se pot conecta la același dispozitiv, îmbunătățind cooperarea.
Distribuie
Informații Bune Practici
Când începe​

31/08/2019T22:00:00
Când se termină

30/07/2023T22:00:00
Zonă Georgrafică​

Portugal
Categorie
Grup țintă

Cele mai noi Bune Practici