Bune Practici

Viitorul este codul – TRADUCERE

„Future is Code” este o inițiativă organizată de Alianța națională digitală, Coaliția națională bulgară pentru competențe și locuri de muncă în sectorul digital, sprijinită de o echipă de voluntari și cu cooperarea Ministerului Educației din Bulgaria și a municipalităților regionale. Scopul său este de a crea legături între experții din sectorul tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC), profesioniștii din domeniul digital și elevii din învățământul secundar, pentru a sensibiliza opinia publică cu privire la perspectivele programării și TIC în general ca parcurs profesional. Lansată în 2014, „Viitorul” are misiunea de a aduce o perspectivă mai descendentă a programării și programării, de a trezi interesul pentru sectorul digital și de a elimina stereotipurile identificate care înconjoară sectorul TIC (cum ar fi ideea că competențele de programare și de programare sunt greu de dezvoltat fără educație formală).

Inițiativa este structurată sub forma unor ateliere de o zi, în care profesioniștii din domeniul TIC petrec o zi într-o școală, predând o clasă în domeniul lor de expertiză. Principalul grup-țintă este reprezentat de experții digitali, pe de o parte, și de studenții cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani (indiferent de profilul lor de interes sau de specializare). Un alt aspect al viitorului îl reprezintă codul școlilor, cu un accent special pe liceele specializate în științe umaniste și materii care nu au legătură cu matematica, ingineria sau știința. Atelierele pot avea loc și într-un cadru mai informal, în care elevii se pot simți liberi să pună întrebări, să își exprime preocupările sau să înceapă o discuție mai personală cu expertul vizitator cu privire la interese și ambiții. Pe site-ul web puteți găsi linkuri către inițiativa Săptămâna UE a programării, cu resurse de învățare privind competențele digitale în limba bulgară, precum și alte materiale adaptate copiilor și tinerilor. Inițiativa urmărește, de asemenea, să implice sectorul TIC în creștere din Bulgaria, încurajând întreprinderile, întreprinderile și întreprinderile nou-înființate să participe și la inițiativa fără scop lucrativ, prin sprijinirea angajaților, de exemplu prin oferirea de servicii de transport plătit către și dinspre școală sau prin contabilizarea participării la program pentru ziua de lucru într-un context organizațional.

În ciuda dezvoltării sectorului TIC în Bulgaria în ultimii ani, există o lipsă de educatori și profesori calificați în domeniul tehnologiei informației (IT) și al educației tehnologice în Bulgaria, iar acest aspect este mai important în zonele rurale și în orașele mai mici. Experților și profesioniștilor din domeniul digital și TIC interesați să participe li se oferă orientări și exemple cu privire la modul de ilustrare a subiectelor tehnologice într-un mod ușor de înțeles, inclusiv idei pentru organizarea unui atelier mai interactiv, de exemplu prin încurajarea elevilor să lucreze cu Scratch, să vizioneze un material video pe tema tehnologiei sau să intre în contact cu logica de bază a limbajelor de programare, cum ar fi HTML și CSS. Versiunea pilot a proiectului a avut loc în 2014 ca parte a activităților dezvoltate în cadrul Săptămânii UE a programării și s-a constituit într-o inițiativă cu diferiți susținători din sectorul privat (Microsoft, SAP, HackBulgaria, Oracle, printre altele) în diferitele sale versiuni.

Distribuie
Informații Bune Practici
Când începe​

23/11/2023T00:00:00
Când se termină

22/11/2024T00:00:00
Zonă Georgrafică​

România
Categorie
Grup țintă

Cele mai noi Bune Practici