Bune Practici

Vizite la Școala de cariere digitale în Malta

Fundația eSkills Malta, în colaborare cu Ministerul Educației, a organizat vizite școlare pentru elevii care își finalizează studiile obligatorii.

În timpul vizitelor școlare, personalul Fundației eSkills Malta a purtat discuții menite să evidențieze principalele etape pe care elevii trebuie să le realizeze înainte de a se alătura forței de muncă din industria digitală. Discuțiile au oferit o justificare convingătoare pentru alegerea unei cariere digitale, oferind o imagine de ansamblu atât a industriilor digitale consacrate, cât și a celor în curs de dezvoltare, inclusiv comerțul electronic, roboții, tehnologia registrelor distribuite, inteligența artificială și altele.

Context și obiective

Scopul este de a direcționa studenții către domeniile academice adecvate, astfel încât aceștia să poată finaliza specializarea necesară și să poată intra în domeniul de care sunt cei mai interesați. Au fost furnizate particularitățile ocupațiilor potențiale și diferitele niveluri de alfabetizare numerică. Au fost oferite exemple de roluri, cum ar fi specialistul în securitatea TIC, manager de proiect, precum și exemple de calificări corespunzătoare care ar trebui să fie analizate pentru orice rol dat.

În plus, o parte a discuției a subliniat, de asemenea, elevilor importanța dobândirii unor competențe precum gândirea critică, soluționarea problemelor și comunicarea, pe lângă studiile formale relevante în domeniu.

Vizitele s-au desfășurat de-a lungul anului universitar, iar cincisprezece astfel de discuții au fost organizate la diferite școli guvernamentale din Malta.

De ce este aceasta o bună practică?

Vizitele școlare vizează copiii de la vârste la care ambii sunt capabili să înțeleagă subiectul discuției și încă au timp să aleagă subiectul relevant care îi va conduce la o carieră în domeniul digital. În plus, discuțiile sunt concepute special pentru a-i convinge pe copii să urmeze o carieră în domeniul digital, evidențiind principalele beneficii ale acestui lucru și oferind exemple reale de ocupare a forței de muncă. Pentru a demonstra că tehnologia digitală nu se referă numai la codificare, ci sunt prezentate, de asemenea, detalii cu privire la rolurile cu o varietate de competențe numerice care ar fi necesare.

Distribuie
Informații Bune Practici
Când începe​

31/05/2022T22:00:00
Când se termină

29/11/2022T23:00:00
Zonă Georgrafică​

Malta
Categorie
Grup țintă

Cele mai noi Bune Practici