Inițiative Europene

2023 – Anul European al Competentelor

Discursul anual al președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a concentrat anul acesta și pe competențe. Președintele a propus ca 2023 să fie „Anul european al competențelor”. Acest lucru va însemna multe oportunități noi de îmbunătățire a competențelor digitale ale europenilor și investiții suplimentare în educație și perfecționare.

La 14 septembrie 2022, Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, a ținut al treilea discurs despre Starea Uniunii în fața deputaților în Parlamentul European la Strasbourg.

Încă o dată, președintele von der Leyen a subliniat deficitul de competențe din Europa, care trebuie depășit în sfârșit printr-un efort major care să fie implementat imediat. „Avem nevoie de mult mai mult accent în investițiile noastre în educația profesională și perfecţionarea profesională”, a spus von der Leyen, „dar trebuie să atragem, de asemenea, competențele potrivite pe continentul nostru, competențe care să ajute companiile și să consolideze creșterea Europei”.

Președintele Comisiei a subliniat, de asemenea, importanța de a investi mai mult în educația ulterioară și în învățământul superior și că este nevoie de „cunoaștere atentă a personalului necesar și a modului în care putem ocupa aceste posturi vacante”. Noul apel în cadrul Programului DIGITAL Europe, care va finanța noi diplome de licență și master în domenii tehnologice cheie, abordează tocmai această nevoie.

Lipsa de personal este o provocare pentru companiile europene. Trebuie să investim mult mai mult în formare și educație continuă. Acesta este motivul pentru care îmi propun ca 2023 să fie anul european al competențelor.

2023: Anul european al competențelor

Cu o declarație clară, președintele von der Leyen a anunțat că anul viitor va fi anul Competențelor în UE. Multe oportunități și inițiative vor apărea cu o concentrare și investiții mult mai puternice pe educație, perfecționare și competențe digitale pentru fiecare cetățean, în continuarea efortului de a atinge obiectivele stabilite în Deceniul Digital: 80% dintre europeni cu competențe digitale de bază și 20 de milioane Specialiști TIC până în 2030.

Distribuie
Informații Inițiativă

Cele mai noi Finanțări