Inițiative Europene

Înscrieți-vă pentru a vă alătura unui nou grup de experți privind orientările pentru predarea informaticii

Sunteți entuziasmat de potențialul educației informatice? Credeți în dotarea cursanților nu numai cu capacitatea de a utiliza tehnologiile digitale, ci și cu abilitățile de a înțelege și de a crea cu ele? Comisia Europeană invită toți dezvoltatorii de programe de învățământ, educatorii și experții în educația informatică din diverse sectoare să participe la grupul de experți al Comisiei pentru elaborarea de orientări privind predarea informatică.

Obiectivele grupului de experți

Grupul de experți este o continuare directă a Recomandării Consiliului privind îmbunătățirea furnizării de aptitudini și competențe digitale în educație și formare. În special, grupul de experți va juca un rol esențial în:

  • Elaborarea de orientări pentru a capacita profesorii cu expertiză pedagogică în domeniul informaticii.

  • Articularea unei înțelegeri coerente a educației informatice atât pentru cursanți, cât și pentru educatori.

  • Identificarea și abordarea provocărilor comune cu care se confruntă sistemele de învățământ în ceea ce privește furnizarea eficientă a educației informatice.

Rezultatul activității grupului de experți va contribui la elaborarea de orientări și de cerințe de calitate în domeniul informaticii, astfel cum s-a salutat în recomandarea Consiliului din partea statelor membre.

Aplicați înainte de 8 mai 2024, expertiza dvs. poate modela viitorul educației!

Aflați mai multe despre apelul pentru noul grup de experți.

© Comisia Europeană

Distribuie
Informații Inițiativă

Cele mai noi Finanțări