Inițiative Europene

Centrele europene de inovare digitală (EDIH)

Inițiativa privind Centrul european de inovare digitală (EDIH) face parte din programul Europa Digitală. Centrele europene de inovare digitală acționează ca ghișee unice pentru întreprinderi, întreprinderi și IMM-uri, permițându-le să răspundă mai coerent provocărilor digitale și să își sporească competitivitatea. Centrele europene de inovare digitală se axează pe sensibilizarea cu privire la tehnologiile emergente și pe consolidarea capacităților și pe consolidarea implementării și implementării inteligenței artificiale (IA), a calculului de înaltă performanță și a securității cibernetice, atât pentru sectorul public, cât și pentru cel privat.

În acest scop, centrele europene de inovare digitală sprijină întreprinderile și IMM-urile printr-un acces mai bun la tehnologiile digitale, expertiză tehnică și posibilitatea de a testa instrumente și tehnologii înainte de a investi în acestea.

Centrele europene de inovare digitală oferă o gamă largă de alte servicii orientate către întreprinderi: consiliere financiară, formare tehnologică inovatoare, dezvoltarea competențelor și alte resurse pentru a pregăti întreprinderile să facă față transformării digitale și să profite de beneficiile transformării digitale.

Centrele europene de inovare digitală funcționează la nivel național și la nivelul UE și oferă sprijin suplimentar centrelor naționale de inovare digitală, sporind astfel capacitatea acestora de a realiza proiecte și de a obține rezultate cu un impact și o valoare mai largă.

Centrele europene de inovare digitală consolidează, de asemenea, ecosistemul digital și de inovare general prin sprijinirea creării de rețele între diferite centre și prin facilitarea consolidării cunoștințelor, a transferului de cunoștințe și a expertizei. Rețeaua inițială va consta în centre selectate de țările UE. Prima cerere limitată de centre europene de inovare digitală este lansată în 2021 pentru a permite anumitor centre europene de inovare digitală să devină operaționale în 2022.

În prezent, există 6 de centre europene de inovare digitală în Republica Cehă.

 

Distribuie
Informații Inițiativă

Cele mai noi Finanțări