Inițiative Europene

CyberSec4Europe

CyberSec4Europe este o inițiativă de cercetare de pionierat, cu o misiune clară: consolidarea peisajului european în materie de securitate cibernetică și orientarea continentului către un viitor sigur și avansat din punct de vedere digital.

În centrul său, acest proiect se axează pe integrarea fără probleme a dezvoltării de componente software în conformitate cu foile de parcurs pe termen scurt și lung cartografiate cu meticulozitate.

Aceste foi de parcurs culminează, în cele din urmă, cu o serie de recomandări adaptate pentru a aborda provocările în materie de securitate cibernetică în sectoare critice, cum ar fi infrastructura digitală, finanțele, administrația publică, orașele inteligente, asistența medicală și transporturile.

Imperativul care stă la baza CyberSec4Europe

Imperativul din spatele CyberSec4Europe își are originea în ambiția de a cultiva o Uniune Europeană dotată cu capabilitățile cuprinzătoare necesare pentru a proteja valorile constituționale europene, viața privată și integritatea datelor. Având în vedere o economie digitală prosperă, respectând în același timp principiile constituționale europene, această inițiativă urmărește să poziționeze UE ca lider mondial în arena digitală.

Obiective strategice

Pionierat în materie de politici

CyberSec4Europe își propune să instituie un ecosistem durabil în materie de securitate cibernetică prin intermediul unui model de guvernanță funcțională pentru o rețea de competențe în materie de securitate cibernetică. Testarea riguroasă prin intermediul proiectelor-pilot abordează provocările industriale esențiale. În plus, inițiativa este dedicată consolidării capacităților de cercetare și inovare atât la nivel național, cât și la nivel european, aliniindu-se la evoluția peisajului securității cibernetice.

Transformare tehnică

În domeniul tehnic, CyberSec4Europe își propune să revoluționeze educația și formarea în materie de securitate cibernetică. Aceasta intenționează să dezvolte un cadru de competențe de pionierat pentru instituțiile de învățământ și angajatori, îmbunătățind calitatea forței de muncă din domeniul securității cibernetice. În același timp, aceasta va oferi servicii esențiale comunității, inclusiv sprijin pentru autoritățile de certificare prin intermediul laboratoarelor de testare și validare de vârf.

Inovare pentru reziliență

Obiectivele în materie de inovare ale CyberSec4Europe urmează să redefinească peisajul securității cibernetice. Prin elaborarea de soluții, produse și servicii noi pentru a face față provocărilor critice, inițiativa va consolida în mod semnificativ reziliența pieței unice digitale. Aceasta va reduce, de asemenea, decalajul dintre experții din toate domeniile securității cibernetice, încurajând colaborarea dintre cercetători și comunitățile industriale.

Coordonarea viitorului Europei în materie de securitate cibernetică

CyberSec4Europe se dovedește a fi o forță esențială în orientarea Europei către un viitor sigur și bazat pe mijloace digitale. Prin obiectivele sale cuprinzătoare care acoperă politica, tehnologia și inovarea, această inițiativă este concepută pentru a modela un peisaj al securității cibernetice care se aliniază la idealurile democratice ale UE și îi asigură poziția de lider digital la nivel mondial.

Distribuie
Informații Inițiativă

Cele mai noi Finanțări