Inițiative Europene

Inovarea în domeniul TIC pentru IMM-urile producătoare (I4MS)

Inovarea în domeniul TIC pentru întreprinderile mici și mijlocii din industria prelucrătoare (I4MS) este o inițiativă finanțată printr-un grant din partea programului Orizont 2020 al Comisiei Europene, care urmărește să ofere sprijin IMM-urilor din industria prelucrătoare în transformarea lor digitală. I4MS este o inițiativă majoră lansată în contextul digitalizării producției și al adaptării întreprinderilor europene la era digitală. I4MS este, de asemenea, una dintre inițiativele-cheie lansate de Comisia Europeană pentru a crea o rețea paneuropeană de centre de inovare digitală (DIH).

I4MS se axează pe IMM-uri și întreprinderi cu capitalizare medie (organizații care, de regulă, angajează 250-3 000 de angajați și generează mai mult profit în comparație cu întreprinderile mai mici) oferă o bază de date cu formare privind diferitele aplicații tehnologice din industria prelucrătoare. Formarea variază în ceea ce privește formatul – ateliere online, mixte sau față în față – și acoperă subiecte care au potențialul de a contribui la transformarea digitală a IMM-urilor, cum ar fi inteligența artificială, robotica, imprimarea 3D în producție, internetul obiectelor și întreținerea predictivă, securitatea cibernetică și multe altele.

Prin intermediul acestei inițiative, IMM-urile și întreprinderile cu capitalizare medie pot solicita finanțare sub formă de sprijin tehnologic și/sau financiar și acces la cereri relevante de exprimare a interesului și la cereri de servicii din partea instituțiilor europene. Organizațiile pot utiliza, de asemenea, infrastructura furnizată de I4MS pentru a experimenta diferite tehnologii și servicii inovatoare și pentru a evalua contribuția acestora înainte de a investi în acestea. De asemenea, sunt disponibile resurse pentru întreprinderi pentru a sprijini dezvoltarea competențelor digitale și a competențelor digitale pentru transformarea digitală.

 

Distribuie
Informații Inițiativă

Cele mai noi Finanțări