Inițiative Europene

Riga TechGirls lansează primul său program internațional pentru ONG-uri în parteneriat cu Google

Riga TechGirls și-a lansat primul program, care este disponibil pentru oricine la nivel internațional. Programul, un masterat digital numit Digital ABC, se axează pe dezvoltarea competențelor digitale pentru cei care lucrează în sfera ONG-urilor. Programul este liber să participe datorită unui parteneriat cu Google și toți participanții sunt bineveniți, indiferent de gen sau de geografie.

Indiceleeconomiei și societății digitale (DESI) arată că doar 56 % dintre europeni dețin competențe digitale fundamentale, care includ capacități de gestionare a informațiilor și a datelor, de comunicare și colaborare, de creare de conținut digital, precum și de securitate și de soluționare a problemelor. Abordând acest decalaj, programul de formare DigitalABC vizează în mod specific îmbunătățirea competențelor digitale ale personalului din cadrul organizațiilor neguvernamentale (ONG-uri).

Inițiativa RTG este o inițiativă internațională de pionierat. Programele RTG anterioare au fost adaptate pentru profesioniștii din domeniul educației, lucrătorii din domeniul creativ și practicienii din domeniul sănătății, ajungând împreună la peste 22,000 de participanți.

„Acționând în cadrul unei organizații neguvernamentale, suntem pe deplin conștienți de provocările inerente operațiunilor noastre zilnice și de modul în care competențele și instrumentele digitale le pot depăși în mod eficace. Aceste competențe pot amplifica eficiența muncii în echipă, pot încuraja colaborarea între parteneri și publicul-țintă și pot conserva cea mai valoroasă resursă – timp. Prin urmare, ne exprimăm recunoștința pentru încrederea acordată de Google.org, după cum reiese din instituirea programului ABC digital pentru organizațiile neguvernamentale, oferindu-ne șansa de a trece pe scena mondială!” – Paul Siliņš, coautor al orașului Riga TechGirls

Programul se va desfășura online în limba engleză, axându-se în mod deosebit pe competențele cele mai pertinente de care au nevoie organizațiile neguvernamentale în activitățile lor de zi cu zi. Programa cuprinde o serie de cursuri master segmentate în patru module, cuprinzând subiecte precum gestionarea proiectelor, gestionarea datelor, instrumentele digitale și tehnologiile emergente.

Programul ABC digital sprijină „Google Impact Challenge: Tehnologie pentru binele social”, care se străduiește să consolideze proiectele dedicate consolidării unei „Europe mai reziliente”.

Participarea la formare este complet gratuită și este programată să se desfășoare în perioada 18-6 decembrie 2023. În prezent, au fost inițiate cereri, iar persoanele de toate genurile și locațiile sunt încurajate să depună cereri prin intermediul digitalabc.org.

#RigaTechGirls

Distribuie
Informații Inițiativă

Cele mai noi Finanțări