Inițiative Europene

Riga TechGirls lansează un program de formare digitală ABC

ABC digital este un program de formare online pus în aplicare de Riga TechGirls ( RTG) cu sprijinul Google. Programul urmărește să îmbunătățească competențele digitale ale angajaților organizațiilor neguvernamentale europene.

Datele din indicele economiei și societății digitale (DESI) arată că doar 56 % dintre europeni au competențe digitale de bază, cum ar fi competențe de gestionare a informațiilor și a datelor, competențe de comunicare și de colaborare, crearea de conținut digital și competențe de securitate și de soluționare a problemelor. Programa de formaredigitală ABC se axează în mod specific pe promovarea competențelor digitale ale personalului organizațiilor neguvernamentale.

InițiativaRTG este prima de acest tip disponibilă la nivel internațional. Programele RTG anterioare au fost elaborate pentru profesioniști din domeniul educației, creatori și profesioniști din domeniul sănătății și au vizitat peste 22000 de participanți.

„Pe măsură ce lucrăm în cadrul unei organizații neguvernamentale, suntem pe deplin conștienți de provocările pe care le implică munca de zi cu zi și de modul în care competențele și instrumentele digitale pot contribui la depășirea acestora. Ele pot eficientiza lucrul în echipă, pot facilita cooperarea dintre parteneri și publicul-țintă și pot economisi cele mai importante resurse – timp. Prin urmare, suntem recunoscători pentru încrederea pe care Google.org o oferă în crearea programului ABC digital pentru organizațiile neguvernamentale și în oferirea posibilității de a veni pe scena internațională!” – Pauls Siliņš, cocreator al orașului Riga TechGirls

Programulse va desfășura online, în limba engleză. Accentul se va pune pe competențele de care organizațiile neguvernamentale au cel mai mult nevoie în activitatea lor de zi cu zi. Programul cuprinde o serie de clase master împărțite în patru module pe teme precum gestionarea proiectelor, gestionarea datelor, instrumentele digitale și noile tehnologii.

ABC digital sprijinăGoogle ImpactChallenge: Tehnologie pentru binele social, care urmărește să sprijine proiectele de construire a unei „Europe mai reziliente”.

Formarea este gratuită și va avea loc între 18 septembrie și 6 decembrie 2023. În prezent, orice persoană interesată, indiferent de gen sau de locul de reședință, se poate adresa digitalabc.org.

#RigaTechGirls

Distribuie
Informații Inițiativă

Cele mai noi Finanțări